Lee
Átlagember
|
Palota
Jan 24, 2016 11:07:05 GMT
Írta: Lee ekkor: Jan 24, 2016 11:07:05 GMT
~ Hogyha én azt tudnám... ~
- Maradj már csenben, mertmég a végén bajod esik - próbálta elterelni magáról a figyelmet Lee.
~ Ha kérdezősködnek, és nem válaszolok azt foglyák hinni, hogy csak egy őr vagyok. Ezt nem engedhetem meg. ~
Ezután Lee próbálta a kedvesebb hangját elővenni:
- ha megkérhetnélek, 1 percre maradj csendben. Utána majd válaszolok készséggel. - de amint befejezte, undorodni kezdett magától.
~ még hogy készséggel...Pfuj... Utálom ezeket a gyarmatiakat...
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Palota
Jan 24, 2016 11:08:41 GMT
Írta: Iona ekkor: Jan 24, 2016 11:08:41 GMT
~Éljen! Legalább válaszol.~ fújta ki a levegőt Iona. Fájt mindene az állandó leboruló pozícióhoz nem volt hozzászokva.
- Tudom, hogy nem kéne beszélnem, de felegyenesedhetnék? Nem érzem a lábam... - jegyezte meg. - Úgysem tudok semmit csinálni, mert azonnal meglősz, immár nem kételkedem benne. Viszont akárhová visznek, nem sokat érnek majd egy olyan rabbal, akinek annyira görcsöl a lába, hogy lépni sem tud... - fejezte be.
|
|
Lee
Átlagember
|
Palota
Jan 24, 2016 11:09:07 GMT
Írta: Lee ekkor: Jan 24, 2016 11:09:07 GMT
~Hm, ebben van valami~
-Rendben van, elengedlek. - modnta, némi undorral. - de ne hidd, hogy sajnálatból. Csak hiányoznak a nyílvesszőim.
Ezzel odalépett Ionához, és kiszedte a nyílvesszőket. Tessék mozgasd meg a lábaidat. Hisz hamarosan szüskéged lesz rájuk. - jegyezte meg Lee egy gúnyos kacaj kiséretében.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Palota
Jan 24, 2016 11:09:32 GMT
Írta: Iona ekkor: Jan 24, 2016 11:09:32 GMT
Iona felállt, járt egyet a teremben, nyújtózkodott, és próbálta kitalálni, mit tehet. Végül nekitámaszkodott egy oszlopnak, és karba fonta a kezét, hogy az íjász (aki figyelte minden mozdulatát) véletlenül se gyanakodjon.
- Azt mondtad, nem tudod, miért tisztelem a népedet, de tudod, miért kéne tisztelnem... - kezdte. - Ha már úgysem történik semmi, csak várunk, mit szólnál egy információ cseréhez? Elmondod, miért kéne tisztelnem a Tűz Népét, én pedig elmondom, miért tisztelem. Senki érdeke nem sérül, nem kell kiadnod belső információt a szervezetedről... Csak elütjük az időt. Neked sem lehet nagy élvezet várni, hogy parancsot kapj.
|
|
Lee
Átlagember
|
Palota
Jan 24, 2016 11:10:00 GMT
Írta: Lee ekkor: Jan 24, 2016 11:10:00 GMT
~ Nem lehet nagy élveztet mi? Azt úgysem tudod meg, hogy élvezem-e vagy nem. Én Yu Yan vagyok. Rajtam semmi sem látszik.~
- Nézd! A tűz népe, egy csodálatos nép. Az volt már a százéves háború előtt is. És pontosan ezért robbant ki a háború. A tűz népe, fejlett volt. Mindenki jól élt. És akkori királyuk Sozin, segíteni akart a többi népnek. Csakhogy azok azt hitték, hogy elakarjuk őket foglalni. Erről szó sem volt. Ha annyira akartuk volna őket, akkor nem adtuk volna vissza a tartományokat a föld királyságának. Tisztelheted a népünket, mert mikor mi nagyok voltunnk, akkor azzal foglalkoztunk, hogy a többinép, a víz törzsei, a föld királysága, és a levegő nomádjai is jól éljenek. - Mondta, majd szusszant egyet.
- És te miért is tisztelsz minket?
|
|
Keino
Vízidomár
|
Palota
Jan 24, 2016 11:10:28 GMT
Írta: Keino ekkor: Jan 24, 2016 11:10:28 GMT
Keino a földre borulva hallgatta az íjász és Iona beszélgetését.
"...és a levegő nomádjai is jól éljenek." - mikor Keino meghallotta ezt a mondatot, legszívesebben kitekerte volna az íjász nyakát.
~még hogy jól éljenek... még csak élni sem élhettek, nem hogy jól...~
A fiú majd szét robbant az idegességtől.
~remélem mihamarabb olyan helyre kerülünk, ahonnan nem lesz nehéz megszökni, mert már nem bírom sokáig ezt az egoista kis patkányt. Amúgyis, már mióta nem ettem, éhen halok...~
-Kaphatnék valami ételt? - tette fel a kérdést reménykedően.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Palota
Jan 24, 2016 11:11:06 GMT
Írta: Iona ekkor: Jan 24, 2016 11:11:06 GMT
- Légidomár vagyok, így tulajdonképpen gyűlölhetnélek is. - kezdte a lány. - A mi kultúránk kapcsán a segítségből népirtás lett. Viszont... találkoztam olyan emberekkel, akik felismerték, hogy a tűz a fény és az élet eszköze. Gondoljunk Zuko nagyúrra. Élő legenda, leginkább talán azért mert szenvedett, és megjárta a legmélyebb sötétséget, amibe ember kerülhet... és felemelkedett belőle. Vagy Iroh, aki a népének talán legbölcsebb tagja volt, és a képességei is fantasztikusak, mégis volt ereje elengedni a hatalmat, még akkor is, mikor az ölébe hullott. Én nem az egészéért tisztelem a népedet... voltak köztük kegyetlen diktátorok, akik propagandájuk ellenére porig akarták égetni a világot, gondolok itt leginkább Ozaira, és igen, Sozinra is. De a legjobb emberek nem tökéletesnek születnek, hanem kitörnek a szerepekből, amikbe belekényszerítették őket. És a háború után végül is Zuko Tűz Ura, majd a lánya, és valószínűleg egy nap az unokája is, ezt tették. Elnyomóknak gondolták őket, de tisztára mosták a népük nevét. Én ezért tisztelem a Tűz Népét. Mert ahogy a tűz fogalma is egyensúlyozik a két véglet között, ők is ezt tették, és végül jól döntöttek. - elmosolyodott. - A Fekete Nap valóban olyan, mint a fekete tűz. Nincs fénye. Csak pusztít. Nem azonos azzal az elemmel, melynek követőit egész életemben csodáltam.
Leere nézett, kíváncsian várva a válaszát. Mindent elmondott, ami eszébe jutott a Tűz Népéről, és a Fekete Napról. Remélte, az íjász megértette a szavait. Vagy legalább elkezdett gondolkozni rajtuk.
|
|
Lee
Átlagember
|
Palota
Jan 24, 2016 11:12:02 GMT
Írta: Lee ekkor: Jan 24, 2016 11:12:02 GMT
Lee rá sem nézett Keinora, úgy válaszolt neki:
- Hamarosan kapsz egy kis ennivalót. De az ízét jól jegyezd meg, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó... - majd ezután Ionának válaszolt.
- Népírtás lett, igen... Mert a levegő népe, nem akart a segítségünkből, és ezért ránk támadtak. Azt mondod, hogy Zukó az áruló, és Iroh a nyugat mélybe hullott sárkánya tisztára mosták a tűz népének nevét? Lehet, de nem hiszem. Ők nem a békét hozták el, hanem szünetet, hogy mi is rendbe szedjük magunkat. Azt, mondod, hogy a fekete nap olyan mint a fekete tűz. Csak pusztít. Én nem így fogalmaznám meg. A fény értéket az ember a sötétségben ismeri fel. Mi elhozzuk a sötétséget, hogy a többi nép rájöjjön, milyen fényt is adott egykoron a tűz igaz népe. Mi elhozzuk a sötétséget, és így becsülni fogjtok a fényt, melyet nagy uralkodóink visszahoznak, úgy mint ahogy 170 évvel ezelőtt is akartak. Nem, mi nem pusztítunk. Mi lefektetjük az alapokat, hogy egy új világ, jöjjön létre. Egy olyan világ, amely tökéletes és fejlett.
|
|
Ben
Mesélő
|
Palota
Jan 24, 2016 11:12:35 GMT
Írta: Ben ekkor: Jan 24, 2016 11:12:35 GMT
/Folytatás itt: Vonatállomás /
|
|