|
Írta: Wan Shi Tong ekkor: Jan 23, 2016 12:12:44 GMT
A templomot maga Aang építette. Több részből áll, beleértve egy nagy tornyot, több kisebb épületet, és egy nyitott gyakorló területet. A Fehérlótusz Rendje tagjai, és Köztársaság Városba érkező levegőidomár szerzetesek is megszállnak a kis szigeten. Jelenleg Tenzinnek -Aang fiának- és családjának ad otthont, valamint az újonnan érkező levegőidomároknak.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:08:02 GMT
~Megérkeztünk. Hála a szellemeknek...~
Iona megnyugodva nézett körbe. Sejtette, hogy Tenzin nincs a szigeten, a Fekete Nap betörése épp elég nagy esemény volt, hogy a légidomárok vezetőjeként ő is jelen legyen. Intett Norának:
- Gyere! Keresnem kell némi információt a szellemekkel kapcsolatban, például arról, hogy milyen hangokra reagálnak. A légtemplomban van jónéhány ősi könyv, remélem találok bennük valamit. Segítesz? Ketten többet látunk...
|
|
Ben
Mesélő
|
Írta: Ben ekkor: Jan 28, 2016 15:08:57 GMT
Nora csak nézelődik a könyvtárban, azonban világ életében nem szerzett rendes oktatást így olvasni sem tud, persze ezt fél bevallani. Szégyenli, így úgy tesz mintha hasznossá tenné magát, azonban Iona idővel láthatja, hogy a lány azt sem tudja, hogy a szöveget eszik vagy isszák. Ekkor ismét könnybelábadt szemmel néz a lányra.
-Sajnálom...Hasznavehetetlen vagyok... Miattam nem fogjuk megtalálni a barátomat.
Majd idegességében a földhöz csap egy könyvet, furcsa módon pont azt amelyikben a titok lapul. Pontosabban egy térkép a furuja helyzetéről mellyel kommunikálni lehet a szellemvilággal. Sajnos a hangidomítás erre nem teljesen alkalmas, legalább is nagyon nehéz. Olyannyira, hogy Iona még nem tudja alkalmazni ilyen szinten.
-Mi ez?
Kérdezi a lány.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:09:53 GMT
- Nora, te zseni vagy! - pattant fel örömében. Mivel látta, a földidomár értetlenül néz rá, magyarázni kezdett. - A hangidomítás nem fog működni, ez a technika félelmetesen nehéz. Ha egyszer mester leszek, akkor talán meg tudom majd csinálni, de a jelenlegi szintemmel semmiképpen. Viszont, itt írnak egy furulyáról, ami hasonlóan hat a szellemekre, mint Aang sípja az állatokra. Még átolvasom, de ez működhet...
Iona leült az egyik polc tövébe, és lapozgatni kezdte a könyvet. ~Remélem, nem kell majd sokáig keresni...~ gondolta magában, miközben a furulya hollétét igyekezett kideríteni.
|
|
Ben
Mesélő
|
Írta: Ben ekkor: Jan 28, 2016 15:11:34 GMT
A furulyát még Tenzin rejtette el, itt a szigeten és vagy egy légidomár mester kell ahhoz, hogy kinyissa vagy pedig négy levegőidomár. Mivel Iona nem mester így szereznie kell maga mellé legalább három légidomárt, jobban mondva kellene ugyanis Nora türelmetlen volt és maga sem tudja hogyan láva segítségével megolvaszotta az ajtót, ami mögött a furulya és még sok más érdekes tárgy és térkép volt. Iona akár el is tehet párat, ugyanis a néhány a hangok idomításáról szólt. A furulya maga egy kisebb emelvényen állt, semmi nem őrizte. Azonban amikor Iona megérintette azt, hirtelen a szellemvilágban találta magát Nora-val együtt. A jó hír, hogy egyenesen a kapuval szemben a valódi világba, a rossz hír, hogy köztudott, hogy arrafele elég hideg van, valamint a furulya sincs sehol, valószínűleg a rendes világban ragadt. A közelben egy aprócska kémény füstfelhőket eregetett, teaszag áradt ki az ajtaján és egy békés öregúr -Iroh- teázgatott a szellemekkel.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:15:05 GMT
Iona először sokkot kapott, de az öregurat felismerte. Hallott Irohról, ahogy azt is tudta, hogy teaháza van a szellemvilágban. Reménykedett benne, hogy kaphat tőle segítséget, tudta, hogy már Korrának is segített, Aangnak, Zukónak, és a régieknek pedig számtalanszor. Megfogta Nora karját, és a teaház felé intett:
- Furulya nincs, de egy kis segítséget kaphatunk. Gyere!
*Odamennek*
Iona odalépett Iroh-hoz, tiszteletteljesen meghajolt, és látta, hogy Nora követi a példáját.
- Üdvözlöm. Segítségre lenne szükségünk. Egy szellemet keresünk, megszállták a városunkat, és úgy hisszük, szörnyű dolgok közelegnek. Hallottam, hogy sokaknak nyújtott már segítséget, kérhetjük mi is a tanácsát?
|
|
|
Írta: Chuang ekkor: Jan 28, 2016 15:15:47 GMT
Chuang végre megérkezett a levegő idomárokkal Tenzin lakóhelyére. Alig várta hogy itt legyen, szeretné körbejárni a szigetet és később Köztársaság Város teljes részét. De mielőtt ezt megtenné, egy fontos dolgot szeretne megbeszélni Tenzinnel...
|
|
Ben
Mesélő
|
Írta: Ben ekkor: Jan 28, 2016 15:17:10 GMT
Chuang nem találhatja itthon Tenzint, azonban az egyik pincében egy opálszínű tekercset vélhet észrevenni. Szinte beragyogja a környéket. Ha közelebb lép, akkor bizony ő is a szellemvilágban találja magát, nem messze onnan ahova Iona is érkezett. Közben Iroh végre üdvözölni tudja Iona-t egy meghajlással, ami inkább mondható biccentésnek.
-Hallottam, hogy több szellem eltűnt. A teaházam is már egy jó ideje üresedni kezdett. Semmit nem tudok az eseményekről, pont a béke és a harmónia miatt jöttem ide. Pár napja ezt azonban felbolygatta az erdő békességét, mint az oroszlánteknősök idején. Ha jól sejtem a halál szellemét keresetik. Gyertek vel...
Kissé hezitál, ugyanis Chuangot is meglátja.
-Ó, látom újabb vendég érkezik a teaházamba. Mivel szolgálhatok?
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:18:32 GMT
Iona csak kapkodta a fejét. Még nem találkozott a légidomárral (mert ruhája alapján egyértelműen az volt), így eltöprengett, mit illene tennie... Irohnak válaszoljon, vagy kérdezősködjön... Végül az új vendéghez fordult:
- Szia... Te új légidomár vagy? Még nem láttalak... És... Mit csinálsz itt? - Norára pillantott, hátha a lány tud valamit, de nem kapott visszajelzést.
~Szellemvilág, titokzatos furulya, félelmetes banda betörése, és még egy ismeretlen légidomár is... Vajon ő hogy került ide? És tud valamit a Fekete Napról? Mindenesetre előbb megvárom, hogy elmondja, ki ő egyáltalán, még mielőtt rázúdítanék egy halom kérdést... Egyáltalán én mindig ilyen kérdezgetős voltam? Koncentrálj Iona! Figyelj egyszerre egy dologra!~ Korholta magát a lány, majd az ismeretlenre nézett, választ várva.
|
|
|
Írta: Chuang ekkor: Jan 28, 2016 15:19:16 GMT
-Chuang vagyok, pár hete az új levegőidomárokkal kerültem a Levegő Templom szigetre, ugyanis én egy elveszettnek hitt levegő nomád csoportból jöttem akik túlélték a 100 éves háborút. Most azért vagyok itt hogy megkeressem Zaheert, hallottam felőle hogy elsajátította a repülést, az én célom pedig szintén ugyanez.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:20:34 GMT
~Zaheerral akar találkozni? Értem a céljait, de ez akkor is furcsa... Kicsit talán ijesztő is... Nem bízom igazán benne... bár, úgy fest, nincs más választásom.~
- Az én nevem Iona. Én... tizennyolc éves vagyok, levegő és hangidomár, és úgy hat éve tanulok, bár az utóbbi egy nem telt olyan intenzíven. Ő itt Nora. - Mutatott a lányra. - Az ő barátját keressük, aki egy szellem. Hozzáértünk egy furulyához, és így kerültünk ide. Ezért kérnénk tanácsot. - fordult gyorsan Irohhoz. - A Fekete Napról csak annyit tudunk, hogy ki akarják kényszeríteni a Halál Szellemétől, hogy visszahozza Ozai-t és Sozin-t, ami szerintem nekünk sem lenne jó, tekintve, hogy még vérszemet kapnának, amiért hirtelen ennyien lettünk levegőidomárok. - Nagy levegőt vett, miután befejezte a hadarást. - Dióhéjban ennyi, kész káosz, tudom. Velünk tartasz? - kérdezte végül, de magában hozzátette: ~Legalább rajtad tarthatom a szemem, és megtudhatom, nincs-e más közöd is Zaheerhoz. Talán nincs, de nem érezném magam biztonságban, ha nem tudom biztosra...~
|
|
|
Írta: Chuang ekkor: Jan 28, 2016 15:23:06 GMT
Chuang gondolkodóba esett: ~Miért tartanék én velük a szellemvilágban?! Sokkal fontosabb dolgaim is vannak minthogy egy öregemberrel és két lánnyal beszélgessek.~ Chuang ugyanis semmit sem tudott Irohról, hiszen nem hallhatott róla amíg ő egy elhagyatott vidéken élt, csak annyittudott meg Tenzintől hogy az Avatár nincs jó állapotban, illetve ők segítenek be addig Korrának.
~Hmm... Ha ők hárman képesek voltak a szellemvilágba jönni, Zaheer is itt lehet. Csak követnem kellene őket ahhoz a szellembarátjukhoz, hátha tud valamit Zaher hollétéről.~
-Persze, veletek tartok. Örömmel segítek felkutatni a szellembarátotokat. - zárta kedélyesen mondandóját.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:25:51 GMT
- Örülök. - erőltetett mosolyt az arcára a lány, majd Irohhoz fordult. - Szeretnénk megtudni, hogyan találhatunk meg egy szellemet, akit elvittek a városunkba betörő tűzidomárok. De közben tennünk kéne valamit, hogy a helyzet ne fajuljon el jobban, és a Halál szelleme semmiképpen ne engedje vissza Sozint, és Ozait az életbe. Nem tudjuk, mit tehetnénk, ráadásul még soha életemben nem voltam ilyen helyzetben... - sóhajtotta Iona. A Fekete Nap mindent összezavart. Egyszerűnek tűnt minden, amíg csak Nora barátját keresték, de egyre inkább úgy érezte, más feladatuk is van. És ez megijesztette.
|
|
|
Írta: Chuang ekkor: Jan 28, 2016 15:28:02 GMT
-És ha már itt vagyok, szívesen fogadnék én is egy kis teát. - hangzott a kérés Chuangtól. ~Addig is körbenézek es kérdezôskôdök Zaheerrôl az itteni szellemektôl.~ tette még hozzá a gondolatában.
|
|
Iona
Levegőidomár
|
Írta: Iona ekkor: Jan 28, 2016 15:30:15 GMT
~Itt legalább nem történhet semmi. A legnagyobb baj, hogy nem hallom, mit beszél a szellemekkel...~ felsóhajtott. ~Tiszta paranoiás vagyok. Ha ez kívülről is látszik, valószínűleg a szívbajt hozom mindenkire... De ha egyszer ennyire gyanús! Mit kéne tennem?~ Eszébe jutott egy technika, amit a hangidomítással kapcsolatban tanult, amivel kihallgathat távolban zajló beszélgetéseket is. Így legalább ő nem tűnne gyanúsnak Chuang szemében, és talán kiderítheti, tényleg bízhat-e benne, vagy a légidomár igazából kapcsolatban áll a Vörös Lótusszal. És Irohtól is megkaphatja a válaszokat. Végül úgy döntött, nem használja a technikát. Illetlenség lenne kihallgatni más beszélgetéseit, még akkor is, ha ezzel veszélybe sodorhatja önmagát. ~De nem tévesztem szem elől.~ gondolta még, miközben választ várt Irohtól.
Mesélői megjegyzés: Folytatás itt: Szellemvilág Ben
|
|