|
Írta: Wan Shi Tong ekkor: Jan 23, 2016 12:14:28 GMT
Városháza a központja a kormányzásért felelős elnöknek, és ez a helyszíne a nyilvános sajtótájékoztatóknak és összejöveteleknek, a nagy tér előtt bejáratnál.
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 23, 2016 18:19:34 GMT
~ Tehát ez lenne az a híres városháza...feletébb érdekes épímény..~ jegyezte meg magában Karin, és újból szemügyre vette az épületet. Ez volt a második napja Köztársaságvárosban, ami egyelőre nem igazán nyerte el a tetszését. Túlságosan idegennek tűnt számára...sokkal jobban érezte magát még Ba Sing Sében is, de oda nem mehetett vissza, egyelőre legalábbis. ~ Tegnap mintha többen lettek volna ~ gondolta, és továbbsétált
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 23, 2016 18:24:10 GMT
Zima vigyora rögtön lelohadt, ahogy megérdekezett a városháza előtti szinte teljesen üres térre. Megdörzsölte a szemét, de továbbra is csak azt a néhány utazót látta. Más talán nem tulajdonított volna akkora jelentőséget a csendnek, de Zimának rossz előérzete támadt. ~ Nekem ez nem tetszik. Meg kell tudnom, mi folyik itt. Besétált egy kis utcába.
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:31:58 GMT
~Hmm máskor többen vannak itt ~ mélázott Kira szétnézve. Véletlen neki ment egy nőnek., és ezzel a mozdulattal el is csente a tárcáját
-Bocsánat -dugta zsebre a kezét.
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:33:46 GMT
Karin nyugtalanul szétnézett a téren. Valamiért zaklatottnak érezte magát...volt valami a levegőben, ami nyugtalanította, hasonló, mint amit a szüleit elsodró homokvihar előtt érzett.
~ Képzelődöm ~ jegyezte meg magában, és továbbhaladt. Még mindig ideges volt.
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:35:22 GMT
Zima nyugtalanul toppantott egyet. Két közel lakó ismerőséhez is becsöngetett, de egyikük sem nyitott ajtót. Próbálta magában felidézni a meditációs gyakorlatokat, amiket még a nomádoknál tanult.
~ Zima nyugodj meg! Bosszankodással nem találsz megoldást! ~
Mélyet sóhajtott. ~ Visszamegyek a térre, hátha történt valami. ~
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:35:54 GMT
~Zavaró ez az ürreség... Valami történt. Vagy még fog~ kezdett mér Kira is nyugtalankodni. Meg látott egy lányt, aki a ruhája alapján a föld királyságából jöhetett.
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:36:33 GMT
~ Nyugalom, Karin ~ hunyta el szemét egy rövid pillanatra a lány, és újta szétnézett. Igyekezett visszagondolni mindarra, amire nagyapja tanította. "Ha valami rosszat árzel, hagyatkozz a többi érzékedre, ne csak a szemedre, és figyeld a körülötted lévőket" tanácsolta mindig.
Némán fülelt. Csak a szokásos, utcai zajt hallotta, és lépteket maga körül. de mégis sikerült elengednie feszültségét...persze, lehet, hogy túlságosan beleélte magát a Ba Sing Sében történtekbe. Azok közül azonba, akiket látott, biztos volt abban, hogy nem mindenki idevalósi. Látszott pár emberen, hogy idegenek itt - akárcsak ő.
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:37:07 GMT
Gondolta megkérdezi a lányt, hogy szerinte mi történhetett. Ahogy elindult felé észrevette az arra járőröző rendőröket. Kicsit megtorpant, de nyugalmat erőltetett magára és tovább ment. A rendőrök nyugtalanul viselkedtek. Ismét megállt és fülelt, hátha meghall valamit
-A szellemek amilyen hamar megjelentek tünnek is elfele
-Ja, ez engem érdekelne hogy mitől
~Hogy nem tűnt fel eddig? A szellemek nincsenek sehol ~
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:38:39 GMT
Zima olyan nagyon elmerült a gondolataiban, hogy csak későn eszmélt fel, hogy két járőr keresztül ment a téren. De mire észbe kapott, már nem látta őket sehol. Nem rémlett neki, merre mentek, így inkább hagyta. Kimerült volt, mégsem akart haza menni. ~ Biztosan akkor történne valami, ha elmennék. ~ Úgy döntött leül egy padra kicsit pihenni. Már épp hunyta volna le a szemét, mikor hirtelen rádöbbent, hogy sehol sem látja a szellemeket.
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:39:12 GMT
~ Rendőrök ~ vette észre hirtelen Karin, és a torka egy pillanatra elszorult. Látta rajtuk, hogy nem egyszerűen járkálnak...valami probléma lehetett. Érezte a földön a szívverésük gyorsaságát. Tehát nem csak képzelődött...ami nem igazán nyugtatta meg.
Akkor jutott eszébe a harmonikus összekapcsolódás és a szellemek. Eddig nem is vette észre, hogy eddig mindenhol szellemek voltak...most azonban egyet sem látott. Oldalra nézett.Biztos volt abban, hogy mások is a rendőröket figyelték. Például egy lány, aki a padon ült.
~ Lehet, hogy meg kellene kérdeznem valakit, hogy mi folyik itt ~ jutott eszébe, majd elvetette az ötletet. Nem, nem...inkább vár még egy darabig.
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:39:50 GMT
A járőrök után indult. Kellő távolságra volt tőlük, hogy hallja miről beszélgetnek:
-...új szervezett. Fekete Nap, asszem
-Hallotál róluk Te is?
Kira már nem figyelt a többire. A hallotakon gondolkodott ~Fekete Nap szervezett? Nem rémlik, hogy hallotam volna valaha~ nyugtalankodott ~Találnom kell valakit egy másik szervezetből! Valaki csak tud róluk vallami~ csillant fel a szeme és gyorsan elsietett a rendőrök mellet
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:40:26 GMT
Karin egy pillanat múlva vette észre, hogy egy lány követi a járőröket. Vöröses haja volt, meg kék szeme, és öltözetéből arra tippelt, hogy tűzidomár lehet - legalábbis, a tű népéhez tartozhat.
Egy másodperc múlva azonban észrevette, hogy a lány elsiet a rendőrök mellett. ~ Vajon tud valamit? ~ kérdezte magától, arca pedig olyan határozott lett, mint itt, Köztársaságvárosban még egyszer sem. Követni fogja a lányt...hátha megtud valamit. Elvégre, már két napja nem került semmiféle bajba.
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:41:00 GMT
Zima kicsit elszundított. Néhány órával később azzal az érzéssel ébredt, hogy valaki őt nézi. Először azt hitte, csak képzelődik. De mikor kinyitotta a szemét meglátott egy lányt. Föld népinek nézte. Nem állt tőle olyan messze, de határozottan más felé figyelt. Azon gondolkodott, hogy talán odamegy, megkérdezi, tud-e valamit, mikor a lány hirtelen elindult. Zima nem látta, kiután. Hirtelen megfontolásból felmászott az első tetőre és onnan követte. Ekkor észrevette a korábban látott két járőrt, meg egy lányt, aki megelőzte őket. ~ Lehet, hogy sántít valamiben, azért siet annyira? Mindenesetre különös. ~
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:41:29 GMT
Meg állt egy háznál. Szétnézet. Olyan érzése volt, mintha valaki követné. Dörömbölni kezdett az ajtón. Egy férfi nézett ki rajta.
-Mit akarsz?
-Neked is hello Kozu. Beszélnem kell a főnökkel. –válaszolt Kira. Az ajtó kinyílt és a lány belépett. A szoba végében egy író asztal volt. Mögötte egy férfi ült
-Foglalj helyet Kira –mondta kedvesen
-Gyors leszek, semmi kedvem itt lenni. -tért a lényegre – Hallottam egy új szervezetről. Fekete Nap. Mit tudsz róla?
A férfi megrázta a fejét – Semmit. Ez nekem is új. Miért érdekel amúgy?
-Azzal te ne törődj – felelte már az ajtó felé tartva. Biccentet a két férfinak és kilépett
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:42:05 GMT
Karin megtorpant, amint észrevette, hogy a tűznépei lány hátrapillant, és úgy tett, mintha a házakat bámulná...tulajdonképpen egész érdekesek is voltak, de ő nem ezért jött.
Némán nézte, ahogy a lány belép egy nagyobbacska háza - miután egy furcsa férfi nyitott ajtót, és csendesen várakozott...tulajdonképpen már elege volt a várakozásból. Csinálni akart valamit, mert nem bírta tovább a tétlenséget.
~ Ha kijön, beszélni fogok vele ~ határozta el magában. Felnézett a tető felé...mintha lett volna ott valamki, de erre nem mert volna megesküdni. ~ Na nem baj, hadd figyeljen ~ gondolta, majd észrevette, hogy a lány, akit követett, éppen kilép az ajtón. Tudta, hogy ez az egyetlen lehetősége. Azonnal elélépett.
- Mit tudsz a mai furcsa dolgokról? - kérdezte hirtelen elhatározásból, de kezét azért végig az övében lévő késen tartotta.
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:42:37 GMT
Zima látta, ahogy a gyanús lány megáll egy háznál és belép. ~ Vajon ki lakhat itt? ~ töprengett. A földnépi lány is megállt és hirtelen felnézett. ~ De régen gyakoroltam az osonást, lehet, hogy észrevett... ~ Időközben a gyanús lány is kijött. Erre a földnépi elélépett és valamit mondott neki. ~ Kell találnom egy párkányt, vagy valamit, ahonnan hallom őket. Vagy legalább a szájukat látom... ~
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:43:11 GMT
Ahogy kilépett, a lány akit már a téren is látott megszólitotta: -Mit tudsz a mai furcsa dolgokról?
Kirát váratlanul érte, hogy csak így megszólították. -Semmit. Én is csak ma vettem észre... Elnézett a földidomár válla felett a tetőre. Valami megmozdult ott. ~Nem tetszik ez nekem ~ gondolta magában -Valaki figyel minket. Te is észreveted, nem? -kérdezte. A hangjában egy kis nyugtalanság bújkált
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:43:55 GMT
- Igen, már egy ideje gondolom - válaszolta -, de meglehet, hogy ő is csak egy érdeklődő - mosolyodott el kissé gúnyosan. - Szóval semmit sem tudsz? - kérdezte újra, majd megvonta a vállát. - Kár.
Karin a tető felé nézett. Ha volt is ott valaki, nem maradhatott örökké odafenn. Viszont az, hogy a lány sem tudott semmit, kissé bosszantotta. Pedig remélte, hpgy végre talál valami információt...valamit, ami megmagyarázza, mi folyik itt.
- Tipped sincs, mi lehet ez? Sajnos és lecsúszam a rendőrök beszélgetéséről is... - jegyezte meg.
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:44:27 GMT
-Hát, hallotam valamit a rendőröktől. Van egy új szervezett, Feketet Napnak hívják magukat. Lehet az ő kezük is benne van ebbe az egészbe - felelte majd ismét a tetőre pillantva magában hozzá tette: ~Most már igazán bosszant az a tetőn kuksoló!~
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:47:03 GMT
- A Fekete Nap...hm...még nem hallottam róluk - mondta Karin, ~pedig már összefutottam néhány bűnbandával ~ jegyezte meg magában ~, de az biztos, hogy valamit tudhatnak...még a szellemek is eltűntek az utcákról, és ez nem hangzik olyan jól~
Ismét a tető felé pillantott. Látta a tűznépein is, hogy idegesíti..és ha őszinte akart lenni magához, akkor már neki is kezdett elege lenni belőle.
- Ha ennyire érdekel ez a beszélgetés, akár le is jöhetnél! - kiáltott a tető felé.
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:47:32 GMT
Zima ezt már hallotta. Eljátszott a gondolattal, hogy csak azért sem megy le. Hiába, úgy tűnik mégsem tud olyan könnyedén mozogni, mint egy légidomár... Felállt, most már meg sem próbált elrejtőzni. Némi földidomítás segítségével leugrott. Kezeit jól láthatóan feltartotta.
- Sziasztok, Zima vagyok. Odafentről semmit sem lehet hallani, nem mértem fel olyan jól a terepet.... De ha jól láttam, a Fekete Napról beszéltetek.
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:48:03 GMT
- Igen, arról - nyugtázta kissé bosszúsan Karin, és végignézett Zimán. Úgy tűnt, jól sejtette. A lány lehet, hogy tényleg csak kíváncsi volt. ~ De azért jobb lenne vigyázni ~ tette hozzá magában, majd beismerte, hogy a tűznépinek ugyanerrre ugyailyen oka lenne. - A nevem amúgy Karin - tette hozzá.
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:48:34 GMT
-Tudsz róluk valamit? - kérdezte kiváncsian Kira, majd hozzá tette - Kira vagyok -biccentett a két lánynak
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:49:36 GMT
Zima végig nézett a két lányon. ~ Óvatosnak kell velük lennem. Főleg Kirával. Nem szimpatikus. ~ Végül úgy döntött megosztja velük azt, amit tud, bár az nem sok. ~ Ó, Sid, hogy nem voltál hajlandó mesélni róluk. És hogy már nem laksz a városban. ~ De elkalandozott.
- Annak idején, mikor először a városban jártam, egy fiú megpróbált kirabolni. Elég kezdő volt, könnyedén visszaszereztem a táskám. Azonban miután futni hagytam észrevettem, hogy elejtett valamit. Egy szakadt papír volt, melyen Ozai nagyvonalakban megrajzolt arca és egy furcsa szimbólum volt. Nem tudtam mi lehet, elraktam. Már meg is feledkeztem róla, mikor az unokatestvérem megtalálta nálam. Döbbenten suttogta, hogy a Fekete Nap. Mikor megkérdeztem, mi az, először furcsán méregetett, majd megrázta a fejét és annyit mondott, hogy csak egy városi legenda, ne foglalkozzak vele. Furcsálltam, így megpróbáltam utána kérdezni. De senki nem hallott róluk. Vagy nem akart beszélni róluk. Mindenesetre most már ki akarom deríteni, kik is ők pontosan. És mi közük a szellemekhez...
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:50:02 GMT
-Ha ez csak egy városi legenda, akkor én még sose hallotam rólak, pedig ide valósi vagyok. És még az ismerősöm se- nézett a szeme sarkából az ajtóra -Minden esetre, el kéne mennünk innen
|
|
Karin
Földidomár
|
Írta: Karin ekkor: Jan 24, 2016 8:50:34 GMT
- Milyen kár... - jegyezte meg halkan Karin, és a vetett egy futó pillantást a kát lányra. ~ Ha ez városi legenda lenne, akkor többen ismernék...azokról mindenki tud ~ tette hozzá magában. ~ És különben is, mi köze lehet Tűz Ura Ozaihoz? Ő már réges-régen meghalt...az csak történelem ~
- Szerintem vissza kellene mennünk a Városháza előtti térre - fordult Zimához és Kirához. - Hátha találunk valakit, aki tud valamit...
|
|
Zima
Földidomár
|
Írta: Zima ekkor: Jan 24, 2016 8:51:14 GMT
- Nem tudom, Sid honnan szerzett róluk tudomást. Nem hiszem, hogy közéjük tartozott volna, vagy ismert volna olyat, aki igen. Túl gyáva volt ahhoz, hogy ilyenbe keveredjen. Viszont a papír, meg a jelen események alapján biztosan létezik a szervezet... Tényleg az lesz a legjobb, ha visszamegyünk a térre.
|
|
Ben
Mesélő
|
Írta: Ben ekkor: Jan 24, 2016 8:53:35 GMT
A lányok pont rosszkor voltak rossz helyen, ugyanis valaki a sikátorból végighallgatta a beszélgetést amit a furcsa férfivel folytatott s amint visszaértek a főtérre be is kopog az ajtón. A férfi persze neki is gyanútlanul ajtót nyit, azonban rögtön egy csóva ér a nyakához, szinte már perzseli azt.
-Ez a három már egy ideje nyomoz erre, mintha keresnének valakit. Csak nem a szellemeket, vagy netán minket? Mutat fel egy pergament a fekete nap logójával. Az illető persze félti az életét, így elmond mindent amit Kira kérdezett. Az események ezután gyorsabbak lesznek, furcsa -főleg csuklyás- alakok kezdenek el megjelenni a városházával szemben, mintha elzártak volna minden kijáratot. Egy férfi vagy inkább egy srác kapcsolódik be a beszélgetésükbe, mind a hárman megilyednek egy kicsit.
-Jó estét hölgyeim, nem kéne ilyen későn egyedül bóklászniuk. Megengedik, hogy hazakísérjem magukat? Esetleg beüljünk valahova.
Aztán nyújtja ki a kezét -kesztyű van rajta- és várja, hogy a lányok is így tegyenek. Ha ezt teszik, akkor egy csókot nyom rájuk, azonban ha jobban megfigyelik a karját akkor a kesztyű alól egy kicsit kitűnik a tetoválás, tényleg csak apró jel, azonban nyilvánvaló, hogy a nap egyik szára.
|
|
Kira
Tűzidomár
|
Írta: Kira ekkor: Jan 24, 2016 8:54:09 GMT
Egy fiatalember termett elöttük. Udvariasan nyújtja a kezét. ~Nem tetszik ez nekem.~ Feszül meg Kira. A fiú csuklóján kicsit elmozdul a kesztyű. Egy tetoválás látszik ki, mintha egy nap egy szára lenne. ~Fekete Nap!~ csap belé a felismerés. Kira nyútja a kezét. A két földidomár zavarodotan nézz rá. Látták a jelet ők is. Amikor a fiatalember megfogná, a lány a ruhaujjából elő ránt egy kis kést, és torkának szegezi
-Mi ez az egész? - kérdezte fenyegetően. A fiú csak mosolygot
|
|